Amíg nálunk a szendvics a jellemző, az angolszász országokban többnyire különböző pelyheket kapnak a gyerekek reggelire. Nem mindenhol fogyasztanak egészségtelennek tekinthető, cukros ételeket, a világ számos pontján a savanyú és erjesztett ételeket reggeliznek. Koreában például szívesen esznek a gyerekek miso levest, ami erjesztett szójababból készül. Míg Finnországban a halas szendvics, Japánban a hal, a tojás, a rizs és a tofu is népszerű, addig Vietnamban a száznapos tojás is a reggeliző asztalra kerül. Jamaicában a gyümölcsös, földimogyorós- vagy kukoricakása is kedvelt. Kínában a rizs is meghatározó, amelyhez tofu, zöldség, tojás vagy hús jár. Brazíliában és más latin-amerikai országokban pedig már a nagyon fiatal gyerekek is tejeskávét kapnak a reggelijük mellé. Hollandia legnépszerűbb reggelije pedig a Hagelslag. A sótlan vajjal megkent kenyeret édes, ízesített “forgáccsal” szórják meg.
2015. február 20., péntek
Amerikai gyerekek más országokban szokásos reggeliket kóstolnak
A videó készítői amerikai gyerekeket kértek meg, hogy kóstolják meg a különböző országokban szokásos reggeliket. Rendkívül különböző reggelizési szokásai vannak a gyerekeknek, attól függően, hogy melyik országban vagy kontinensen élnek.
Amíg nálunk a szendvics a jellemző, az angolszász országokban többnyire különböző pelyheket kapnak a gyerekek reggelire. Nem mindenhol fogyasztanak egészségtelennek tekinthető, cukros ételeket, a világ számos pontján a savanyú és erjesztett ételeket reggeliznek. Koreában például szívesen esznek a gyerekek miso levest, ami erjesztett szójababból készül. Míg Finnországban a halas szendvics, Japánban a hal, a tojás, a rizs és a tofu is népszerű, addig Vietnamban a száznapos tojás is a reggeliző asztalra kerül. Jamaicában a gyümölcsös, földimogyorós- vagy kukoricakása is kedvelt. Kínában a rizs is meghatározó, amelyhez tofu, zöldség, tojás vagy hús jár. Brazíliában és más latin-amerikai országokban pedig már a nagyon fiatal gyerekek is tejeskávét kapnak a reggelijük mellé. Hollandia legnépszerűbb reggelije pedig a Hagelslag. A sótlan vajjal megkent kenyeret édes, ízesített “forgáccsal” szórják meg.
Amíg nálunk a szendvics a jellemző, az angolszász országokban többnyire különböző pelyheket kapnak a gyerekek reggelire. Nem mindenhol fogyasztanak egészségtelennek tekinthető, cukros ételeket, a világ számos pontján a savanyú és erjesztett ételeket reggeliznek. Koreában például szívesen esznek a gyerekek miso levest, ami erjesztett szójababból készül. Míg Finnországban a halas szendvics, Japánban a hal, a tojás, a rizs és a tofu is népszerű, addig Vietnamban a száznapos tojás is a reggeliző asztalra kerül. Jamaicában a gyümölcsös, földimogyorós- vagy kukoricakása is kedvelt. Kínában a rizs is meghatározó, amelyhez tofu, zöldség, tojás vagy hús jár. Brazíliában és más latin-amerikai országokban pedig már a nagyon fiatal gyerekek is tejeskávét kapnak a reggelijük mellé. Hollandia legnépszerűbb reggelije pedig a Hagelslag. A sótlan vajjal megkent kenyeret édes, ízesített “forgáccsal” szórják meg.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése